O nama

Geneksa nastao je 1985. godine kao poduzeće s jednim vlasnikom za uvoz gljive, med, ljekovitog bilja, bobica borovice i smrznutog voća iz Jugoslavije. Primatelji su glavne talijanske industrije s kojom je još uvijek funkcionira. Sa 1989 on počinje da kupi med u Republici Mađarskoj i Bugarskoj. Opskrba zemlje gljiva je na bilo koji način Jugoslavije i trenutno, nakon raspada iste, republike Makedonije, Srbije i Hrvatske. U 1992, tvrtka je pretvorena u društvima Geneksa SRL i uvelike povećava trgovinu s tim zemljama (također zahvaljujući poznavanju naknadu u platnim sustavima da ove zemlje još uvijek prakse). Izvoz iz Italije hranu (tjestenina, riža, konzervirane rajčice, konzervirane grah, maslinovo ulje, sir, kolačiće, bezalkoholna pića, kokosovo brašno, začini), a ne (aditiva i sustava za hranu-vinske industrije, deterdženti , toaletni papir i sl). Tvrtka uvozi direktno od dobavljača s kojima surađuju već 15 godina, koji organiziraju žetvu proizvoda izravno na izvor u šumi, bez posrednika. Ovdje možete pronaći vrganja (Boletus edulis) u različitim proizvodnim sustavima i različitim tipovima: osuše sa kosu, prirodno sušene, smrznute, kiseli. Ako ste zainteresirani za izravan uvoz svježih gljiva možemo organizirati točku prikupljanja. Tvrtka, nakon što je radio više od trideset godina na tržištima bivše Jugoslavije i Mađarske, također nudi savjete za ulaganja u tim zemljama, s potrazi za trgovine, skladišta, specijaliziranih stručnjaka iz raznih sektora, odvjetničkih ureda i menadžeri Strattera stranih podružnica ili assestanti poduzeća.

Jedan od odjela tvrtke također slijedi izvoz određenih medicinskih stavke kao što su igle za šećer u krvi vrhunskih svjetskih proizvođača kao što su Beckton Dickinson i NovoNordisk.

U 2014. godini započeli smo novi investicijski projekt s hrvatske tvrtke s kojima surađujemo već više od 30 godina Hrvatska podravskom prostoru, poznatom po uzgoju kamilice. Evo, zahvaljujući zemlju, kamilica ima slađi okus od drugih područja u kojima ima više gorak okus. Počelo je s sadnog kamilice površinu od 65 hektara. Nažalost, zbog obilnih kiša, proizvoda od sezone 2014. je bila vrlo slaba, ali je poslužilo kao dokaz. Ove godine posijano polja udvostručila, dosegnuvši 130 hektara. Žetva obećava da će biti dobro. Sjetva kamilice je napravljena na svim poljima napuštene godinama, tako da bez pesticida i drugih pripravaka koji se koriste za uzgoj proizvoda, kao što su kukuruz i sl Dvanaest novih peći na sušenje namijenjenim samo za sušenje kamilice su instalirani, a ne na druge proizvode, kao što su duhan i tako dalje. Za rad suhe kamilice, imamo potpuno novi zatvoreni sustav pogona, koji dio od obrade sušene kamilice s rez stabljike, nastavlja uklanjanje svih nečistoća s magnetima, navijača i sita (pijesak, insekata metala ), a zatim s odvajanjem dijela od ostatka prosijani na ambalaži u kartonske kutije s obzirom na cvijet i Kraft vrećice što se tiče umjesto toga prosijano kamilice. Za neke od sije polja započeli smo postupak kojim se omogućuje proizvodnja organske kamilice. Prvi usjev organskog proizvoda su planirane za 2017 godinu. Trenutačno imamo čistu cvjetnu kamilicu za biljne čajeve ili omatanje, kamilicu za kobasice za pakiranje u vrećicama, divljači za mljevenje, za preobrazbu u topiv kamilice ili za ekstrakciju. Zatim imamo kamilicu ligulu (latica cvjetanja) za ekstrakciju i pripremu plavog ulja.