O podjetju

Genex je bila ustanovljena leta 1985 kot samostojne podjetnike za uvoz gob, medu, zelišč, brinovimi jagodami in zamrznjeno sadje iz Jugoslavije. Prejemniki so glavne italijanske industrije, s katerimi se še vedno dela. V letu 1989 začenja za nakup medu v Republiki Madžarski in Bolgariji. oskrbe v državi gob je na kakršen koli način Jugoslaviji in trenutno, po razpadu enaka, republikami v Makedoniji, Srbiji in na Hrvaškem. Leta 1992 se je družba preoblikovala v družbo Genex SRL in močno poveča trgovino s temi državami (tudi zaradi znanja odškodnine v plačilnih sistemih, da te države še vedno prakso). Izvoz iz Italije hrano (testenine, riž, v konzervah paradižnik, fižol v konzervah, olivno olje, sir, piškoti, brezalkoholne pijače, kokosovo moko, začimbe) in ne (dodatki in sistemov za živilsko-vinski industriji, pralnih sredstev , toaletni papir itd). Podjetje uvaža neposredno od dobaviteljev, s katerimi je bilo sodelujočih za 15 let, ki organizirajo pridelek izdelka neposredno na viru v gozdu, brez posrednikov. Tu lahko najdete jurčki (Boletus edulis) v različnih proizvodnih sistemov in različnih vrst: posušimo s sušilcem, naravno sušeno, zamrznjeno, vložena. Če ste zainteresirani za neposreden uvoz svežih gob lahko organizira zbirališče. Podjetje, ki je delal za več kot trideset let, na trgih nekdanje Jugoslavije in Madžarske, ponuja tudi nasvete za vse naložbe v teh državah, pri iskanju trgovin, skladišč, specializiranih strokovnjakov v različnih sektorjih, pisarne odvetnika in menedžerjev do Strattera tuje podružnice ali assestanti podjetja.

Eden od oddelka družbe izhaja tudi izvoz nekaterih medicinskih predmetov, kot so igle za krvni sladkor vrhunskih svetovnih proizvajalcev, kot so Beckton Dickinson in NovoNordisk.


Leta 2014 smo začeli nov investicijski projekt s hrvaško družbo, s katero sodelujemo že več kot 30 let, hrvaški podravsko območje, ki slovi za gojenje kamilice. Tukaj, hvala za tla, kamilica ima slajši okus kot na drugih področjih, kjer ima bolj grenak okus. s sajenjem kamilice Začelo površino 65 hektarjev. Na žalost, zaradi obilnega deževja, je bil izdelek v sezoni 2014 zelo slaba, vendar je služil kot dokaz. Letos posejane polja so podvojil in dosegel 130 hektarjev. Pridelek obljublja, da bo dobro. Setev kamilice je bil dosežen na vseh področjih zapuščenih za let, tako da brez pesticidov in drugih pripravkov, ki se uporablja za pridelavo proizvodov, kot so koruza, itd Pri dvanajstih novih sušilnih peči, namenjenih samo za sušenje kamilice so bili nameščeni, in ne za druge izdelke, kot so tobak in tako naprej. Delati posušeno kamilice, imamo popolnoma nov zaprtega sistema obrat, ki sodeluje s predelavo posušene kamilice z rezom stebla nadaljuje z odpravo vseh nečistoč z magneti, ventilatorji in sita (pesek, žuželke, nobenih kovin ), nato pa z ločitvijo dela od ostalega presejemo za pakiranje v kartone glede na cvet in kraft vrečke kar zadeva namesto presejano kamilice. Za nekatere zasejanih polj smo začeli postopek za omogočanje proizvodnje organske kamilice. Prvi pridelek ekoloških proizvodov so načrtovana za leto 2017. Trenutno imamo čisto kamilico cvetov za zeliščne čaje ali zavijanje, kamilice za pakiranje v vrečkah, gamsom za mletje, za preoblikovanje v topno kamilico ali za ekstrakcijo. Nato imamo kamilico ligula (cvetlični list) za ekstrakcijo in pripravo modrega olja.